fbpx
Kirjoitettu 09.08.2022

Miten Mum's toimii, kun tilaat. Tärkeä tieto tilaajillemme!

Jokaisella yrityksellä on oma tapansa toimia ja omat arvonsa. Mum'sillakin. Olemme vahvasti arvoihin sitoutunut yritys. Alla tapa millä toimimme, kun saamme vastaanottaa tilauksesi nettikaupassamme. Kaikki Mum'sin valmistetaan vain ja ainoastaan tilauksesta ja asiakkaan toiveen mukaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tilauksesta valmistettavilla tuotteilla ei ole kaupan peruuttamismahdollisuutta. Vaihto-oikeus meillä on ja mahdollisista valmistusvirheistä vastaamme ihan aina.

 OL VAROVAINE

Kun teet tilauksen nettikaupassamme. 

 

1. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

a.) Valmiiksi ajattelemamme esimerkkikoko ( esimerkiksi mattokoko). Koot ovat ehdotuksia ja toivomme niiden auttavan mattokoon valinnassa. Ehdottamamme koot perustuvat skandinaavisten kotien mittasuhteisiin. Ehdottamiemme kokojen on viitteellisesti ajateltu helpottavan kokovalintaa ei toimivan tilattavien kokojen määrittäjänä. Me ihmiset kun asumme tavallaan samansuhteissa tiloissa, vaikka neliömäärä kodeissa toki vaihtelee. Koko 140 x 200 on aika passeli koko pieneen olohuoneeseen tai keittiöön. Koko 170x240cm on sopiva suhteessa suurempaan olohuoneeseen ja koko 200 x 300cm taas ehdotuksemme avokeittiömäiseen tilavaan olohuone-keittiöyhdistelmään. Pitkässä matossa esimerkiksi leveys 900mm on aika hyvä käytävälle ja tässä koossa 90 x 200cm matto sopii aika kivasti esimerkiksi sängyn viereen. Voit myös miettiä ihan omaa kokoa ja toteutamme sen parhaamme mukaan. Ole silloin yhteydessä Mum'siin ja katsotaan, että miten toivemattosi kuvio istuu toivekokoosi. 

b.) Voit tilata vain, jos hyväksyt toimitusehtomme. Lue ehdot tarkasti ja klikkaa ruutua, jolla hyväksyt toimitusehtomme. Voit tutustua niihin tarkemmin TÄÄLLÄ. Tilausehdot todella kannattaa lukea ennenkuin tilaat. Maksutavaksi voit valita minkä tahansa nettikaupassa löytyvän vaihtoehdon.

 

c.) Saat Mum'silta vahvistuksen tilauksestasi ja Outilta lisäksi henkilökohtaisen kiitoskirjeen, missä kerrotaan vielä erikseen Mum'sin tavasta valmistaa ( esimerkiksi) mattosi tilauksesta ja yksilöllisesti. Samassa kirjeessä kerrotaan myös, että koska tahansa ja aina saa olla yhteydessä Mum'siin ja tiedustella maton saapumista ja sen valmistumista. Päivitämme tilannetta mieluusti aina sen hetken mukaan ja olemme kiitollisia, kun kysyt. Ai niin: Outi liittää kirjeeseen myös linkin filmiin, mikä kertoo mattojemme valmistuksesta. Filmin voin kurkata TÄÄLLÄkin.

 

d.) Kun olemme muutaman päivän ( yleensä noin 4-5 arkipäivää ) odottaneet tilauksesi saapumisesta, niin alkaa mattosi valmistus. Se tarkoittaa, että mattoosi lähdetään hakemaan villaa. Jos on kerintäaika, niin lähdetään laitumelle, jossa lampaat vaeltavat vapaana. Lampaat keritään eläinystävällisen perinteisesti käsin ja villa kuljetetaan käsityöläiskylään polkupyörien tarakoilla. Jokainen Mum's matto työllistää ihmisiä pienessä kyläyhteisössä Pohjois-Intiassa ja jokainen Mum's valmistuu lähituotantontona paikallisista luonnon- tai kierrätys, tai ylijäämämateriaaleista. Me emme osta materiaaleja "bulkkina" tukusta, vaan valmistamme ne itse. Se toki on kalliimpaa tuotantoa kuin ostaa kaupasta tukkuhintaan. Vaan lähituotannossa tiedämme mistä villa j amateriaalit saadaan, missä ne "asuvat" ja kuka mattosi valmistaa ja millaisissa olohsuhteissa eläimet ua ihmiset elävät. Ylijäämämateriaali, mitä käytämme on esimerkiksi t-paitatehtailta kerättyä leikkuuylijäämää, mikä muussa tapauksessa päätyisi roskakoriin. Käytämme olemassa olevia materiaaleja. Esimerkiksi valaisimen varjostimet valmistuvat rannoilta kerätystä muovipulloroskasta. Varjostimet valmistamme Etelä-Afrikassa.

 

e.) Kannamme vastuuta ihmisestä ja ympäristöstä. Meillä jokaisella Suomeen saapuvalla tuotteella on koti odottamassa, jos ei mattoa tai muuta tuotetta ole sitten valmistettu esimerkiksi messuille tai näyttelyihin. Valmistamme laatua ja arvostamme yksilöllisyyttä ja perinteistä käsityötaitoa. Maksamme esimerkiksi matonkutojalle ensimmäisen erän työkorvausta, kun kangaspuihin on luotu loimet tilaustuotetta varten. On nimittäine tehty aika paljon työtä ennen, kuin päästään varsinaiseen matonkudonta-, tai solmintatyöhön. Paikallinen villa on kehrätty mattolangaksi ja värjätty käsin ja usein kasvivärein, jotka nekin on kerätty paikallisesta luonnosta ja ihan jalkatyövoimalla. Jokainen valmistuksen osio on työtä, josta tekijöille maksamme ja toimimme Reilun Kaupan ja oikeudenmukaisen työkorvauksen mukaan. Korvaus on sovittu yhdessä yhteisön kanssa.

 

f.) Uniikkius. Kun jokainen tuote esimerkiksi matto valmistetaan vain tilauksesta ja juuri Sinulle, niin matto myös signeerataan sen valmistaneen artesaanin käsissä. Tässä on hyvin tärkeätä huomioida, että yhden maton valmistaminen on paljon enemmän aikaavievää kuin useamman maton valmistaminen kerralla. Tavallaan samalla vaivalla voisimme tehdä paljon villaa valmiiksi ja kutoa tai solmia monta mattoa samoissa loimissa kerralla. Vaan kun jokainen Mum's matto valmistuu yksilöllisesti, niin jokaisen tilauksen jälkeen loimet vaihdetaan uuteen, villan värit ja maton koko muuttuvat. Emme tee sarjatuotantoa ollenkaan emmekä pidä varastoa, vaan toimitamme kaikki tuotteet, esimerkiksi matot vain tilauksesta ja jokainen matto koosta riippumatta on aina tilaustuote. Tilattu ja asiakkaalle tilauksesta ja toiveen mukaan tehty. Tämä on Mum'sin periaate toimia kestävän kehityksen tavoin eikä tuottaa varastoon makuuttamaan ylimääräisiä tuotteita. Arvomme piilee käsityössä, laadussa ja siinä, että nimenomaan emme tuota maailmaan yhtöön turhaa tavaraa. Sen sijaan teemme laatua mikä kestää vuosikymmeniä. Teemme tuotteita, joiden arvo ajan myötä' pikemminkin nousee. Jokainen Mum's on kuin arvonsa säilyttävä keräilykappale.

 

g.) Odottaminen. Odotusaika on hyvin pitkä, ennenkuin vihdoin saat Mum'sin kotiisi. Ensin odotamme maton valmistumista. Valmistusaikaa voi aina varmistaa Mum'silta. Kun matto on valmis, niin sille on olemassa nopea ja normaali toimitustapa. Nopea tapa on toimittaa matto DHL:n tai Fedexin kautta pikatoimituksena. Tässä covidin ja sotien runtelemassa (rahti)maailmantilanteessa pikakuljetuskin voi Intiasta kestää parisen viikkoa. Matto kun siirtyy ensin pienestä kylästä Delhiin ja vasta Delhistä pääsee sitten matkalle Suomeen. Tuo nopeampi tapa on aika kallis ja tulee asiakkaan maksettavaksi. Vaan sellainenkin vaihtoehto on olemassa.

Normaalissa rahdissamme Intiasta kuljetamme aina "kasan" tuotteita. Keräämme siis muutamia tilauksia yhteen ja tuomme nämä Suomeen ja tällöin rahti saapuu rahtikoneella. Rahti on todella arvaamaton näinä aikoina, vaan aina jokaikinen matto, tyyny, laukku on saapunut. Vaatii paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä meiltä kaikilta. Odottaminen voi harmittaa, mutta se harmi kyllä kuuluu asiaan. Rahtimaailma ei pieniä yrityksiä juuri ensimmäisenä palvele. Hommassa liikkuu todella suuret rahdit ja rahat. Meillä oli koronan ydinaikana asiakkaita, jotka joutuivat odottamaan mattojaan lähes vuoden, ylikin. Vaikka tilanne on nyt parempi, niin silti se ei ole hyvä. Odotusaika on auttamatta pitkä ja arvaamaton. Viimeisin rahti saapui elokuun alussa, vaikka sen piti saapua toukokuussa, sitten kesäkuussa, heinäkuussa. Rahdit eivät kertakaikkiaan vaan pääse liikkeelle tai- suuremmat ( suuren rahan) rahdit toki liikkuvat. Vaan pyydän ystävällisesti, että otat tämän rahtien viivästymisen huomioon tarkasti ja harkitset ennen tilaamista. Toimitusaika viivästyy ihan aina ja on ihan normia jopa, että saapuminen venyy kolmisenkin kuukautta odotetusta. Meidän mattoja siis joutuu odottamaan, vaan kuten yksi ihanista mattoaan pitkään odottaneista asiakkaistamme sanoi "Suhteessa siihen miten pitkään tämä pitkään odotettu matto meidän perhettämme palvelee, on toimitusaika pitkittyessäänkin suhteessa aika lyhyt." Ehkä lohduttavinta mitä olen palautteena saanut. Terkut sinne Ouluun vaan! <3

 

h.) Päivitän rahdin saapumista uutiskirjeessä. Sen voi tilata sähköpostiin sivustollamme, vaan se jaetaan automaattisesti myös esimerkiksi Mum'sin facebookiin @mumsdesign. Facebook on huono kavana infolle kyllä. koska julökaisut eivät näy maksamatta. Rahtipäivitykseille on siksi myös oma blogi-osionsa. Päivitämme myös instagramiin, ja stooreihin ja nettisivustollamme on covidin alkaessa lisätty ( ruma) palkki, missä viimeisin rahti-info. Siis kaikkialla, joka tuutissa päivityksiä ja kysykää, hyvät ihmiset kysykää, niin me vastaamme teille varmistettuamme asiaa Intiasta. Ollaan täällä teitä varten ja kannetaan huolta rahtien saapumisesta teidän kanssanne.

 

i.) Kun rahti saapuu Suomeen, niin ilmoitamme rahdin saapumisesta heti somen kanavilla. Olet jo tilatessa voinut valita tilauksellesi noudon showroomilta, toimituksen lähimpään postiin tai kotiovelle. Toimitus tulee kotiisi sen mukaan, jos ei toisin sitten yhdessä sovita.

j.) Olisi kiva, jos tilaisit uutiskirjeemme edes tilauksesi odottamisen ajaksi, niin pysyisit sitten ajan tasalla rahdin käänteistä omassa sähköpostissasi. Kirjeen voi helposti peruuttaa heti, kun tilauksesi saapunut ja kun sitä ei enää lukea tarvitse. Mikä tärkeintä, olet aina lämpimästi tervetullut lähettämään meille viestiä ja tiedustelemaan tilauksesi saapumista. Päivitän tilannetta sitten sen hetken mukaan ja suoraan Intiasta, tai Afrikasta. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olemme täällä auttaaksemme teitä ja tukeaksemme toisiamme. Tässäkin maailmantilanteessa. Muistathan ystävällisesti, että rahdin viivästyminen ei ole Mum'sin tai kenenkään muunkaan syy. Matot valmistuvat hyvällä aikataululla eikä hyvää käsintehtyä laatua voi kiirehtiäkään, tai laatu huononee. Ainoastaan rahti on se, mikä todella viivyttää toimituksia ja on harmittavaisen arvaamaton. En voi mitenkään vaikuttaa rahtiin. Voi miten paljon tekisinkään, jos vaan vaikuttaa voisin. 

 

k. ) Muistathan ystävällisesti, että tilatessasi hyväksyt toimitusehdot, joiden mukaan tilauksesta valmistettavalla tuotteella ei ole kaupan purku/ peruuttamisoikeutta. Rahdin viivästyminen ei ole myöskään syy peruuttamiseen, koska mahdollinen viivästyminen on asia  mihin Mum's ei voi mitenkään vaikuttaa. Toisaalta sen on oppinut, että mitään ei meillä edes luvata, koska mikään meille annettu lupaus ei ole pitänyt. Rahdin saapumiseen liittyen siis. Ethän tänä aikan siis tilaa ollenkaan, jos kauhia kiire. Sellainen kiiretoimitus ei vaan meiltä nyt ja tässä maailmassa onnistu. Toivotaan, että asiat järjestyvät pian paremmiksi. Tuotantomme toimii ja rahtikin aina saapuu, vaan se tosiaan kestää ja toimitusajat venyvät tänä aikana ihan ja aina.  

 

 

Kiitos paljon teille. Kiitos tilauksistanne tänäkin aikana. Olette rohkeita ja hienoja. Niin ovat käsityöläisetkin, jotka mattojamme valmistavat.

 

Ystävällisesti,

Liedossa 9.8.2022

Outi Mum'sista

 

OL VAROVAIBNE KYLTTI