fbpx
Kirjoitettu 16.10.2021

Hansdotterin Juuso Enalan kodissa ajallisia kerrostumia

Mainion mainostoimisto Hansdotter Oy:n toimitusjohtaja Juuso Enala perheineen asuu Turussa lähellä luontoa Turun asuntomessualueella. Heidän kodissaan eri aikakaudet limittyvät hienotunteisella tavalla harmoniseksi kokonaisuudeksi. Kauniin puutarhatontin alkuperäinen 50-luvulla rakennettu puutalo pyöreine ikkunoineen on saanut laajennusosan nykyarkkitehtuurista. Koti kunnioittaa ajallisia kerrostumia, yhdistelee vanhaa ja uutta. Usein parhaat ideat ovat yhdistelmä juuri vanhaa ja uutta. Yhdistämällä vanha rakennus uuteen teknologiaan ja materiaaleihin syntyy jotakin ihan uutta ja sykähdyttävää, uutta estetiikkaa niin silmälle kuin sielulle. Sellaiset ideat voivat muuttaa jopa maailmaa.

Juuso kirjoitti meille ajatuksia kotinsa filosofiasta,  sen ajallisista kerrostumista. Löydät Juuson kivan kirjoituksen alta. Pyysimme Juusoa myös valitsemaan Mum'silta viisi suosikkia. Yksi niistä lienee Enalan perheen kodissa onnellisena elelevä Mum'sin matto. Kiitos!

JUUSO 11

1. Juuson suosikki: Enaloilla on Mum'sin Kenno matto versiona lakritsa, eli musta.

 

Ajallisia kerrostumia

teksti Juuso Enala

Luin joskus jostakin sisustuslehdestä, miten asuntomessutalot ovat kävijöiden mielissä epäluonnollisia, koska ne on sisustettu vain uusilla kalusteilla. Messukodeista puuttuvat luontaiset ajalliset kerrostumat.

Minulla on etuoikeus asua Suomen historian ensimmäisessä peruskorjatussa messutalossa. Alkuperäinen rintamamiestalomme on vuodelta 1957. Se on peruskorjattu ja laajennettu ensin Turun asuntomessuille 1988 ja sitten uudelleen vuonna 2010. Itse rakennus edustaa useita vuosikymmeniä. Samoin sen sisustus. Perheemme motto on, että toimivaa ei korjata. Seiniä ei maalata eikä kalusteita vaihdeta muodin mukaan. Kun seinään tulee kolhu, se paklataan ja maalataan tanskalaiseen tyyliin vain vioittuneesta kohdasta.

Kodissamme ei ole verhoja (lukuunottamatta rullaverhoja) yhdessäkään ikkunassa ja mattojakin koko asunnossa on vain kolme. Kun olohuoneen teini-iän ohittanut allergisoiva karvamatto päätettiin vihdoin vaihtaa, uuden valintaan käytettiin aikaa. Tulokkaan piti näyttää siltä kuin se olisi aina ollut uudessa kodissaan.

Mum´sin tummanpuhuva, mutta samanaikaisesti ihmeellisen raikas Kenno Lakritsa -matto puhutteli meitä paitsi ilmeellään myös vastuullisella tuotannollaan: Suomessa suunniteltua, Intiassa kudottua, vapaana laiduntavien lampaiden villaa paikallista naisten kutomana.

 Kun saimme maton paikoilleen, oli ensihetkestä lähtien selvää, että valintamme oli enemmän kuin onnistunut. Kenno kokoaa sohvanurkkauksemme hellään huomaansa ja tuo koko huoneeseen uutta ryhtiä. Se tuo uuden tason ajallisiin kerrostuksiimme ja jopa enemmän.

Kennossa on ajatonta kerroksellisuutta. Se on varma merkki huomisen klassikosta.

 

 

 

Juuson Mum's suosikkeja

 

Juuson sosikeisa -10% ale tilauksille 23.10.2021 asti. Käytäthän ystävällisesti koodia JuusoxMums kassalla, ja ale on sinun:

BIG MAMA Ikikorpi On black design basket Mums kori lowIKIKORPI cushion yellow light grey finnish design         IKIKORPI signatured cushion tyyny bw low

2. Juuson suosikkeja: Mum'sin Big Mama korissa ja Ikikorpi tyynyissä on ajattomuutta. 

 

 

 

CUSHIONS front HAN cushion jennituominen markkagonzo japan curly girl HAN cushion jennituominen markkagonzo japan girl

HAN curly girl printed pieniHAN boy printed pieni HAN GIRL turku pieni

3. Juuson suosikki: HÄN tyynykokoelman lempeän erilaise kasvot kertovat tasavertaisuuden, monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden tarinaa. Suunnittelu Jenni Tuominen. Tyynyjä saatavana sekä Intiassa lähituotantona valmistettuna villaisena ja käsintehtynä, että printtityynynä. Printtityynyjä valmistettu rajatt sarja Suomen Turussa yhteistyössä Turun työkeskuksen kanssa.  

 

 

FOREST ottoman 45x45 interior rahi web low           FOREST ottoman natural 45x45 interior rahi webFOREST METSA green ottoman teresa moorhouse finnish design

4. Juuson suosikki: Mum'sin söötit metsärahit design Teresa Moorhouse.

 

'

 

FOX wallhook koukku ripustus mums ZOO pieni

5. Juuson suosikki: Kettu seinäkoukku valmistuu eteläafrikkalaisten artesaanien käsissä puhelinjohtovaijerista. Kestävä koukku on osa MUM's ZOO sarjaa, suunniteltu Suomessa ja valmistus reilulla ja oikeudenmukasella työkorvauksella. 100% käsityötä.