Skip to main content
Kirjoitettu 31.10.2021

Sisustusarkkitehti Päivi Himanen valitsi ensin Rooman, sitten villan

Sisustusarkkitehti Päivi Himanen Suomen suurenmoisesta Turusta valitsi suosikkinsa Mum'sin valikoimasta. Löydät ne tämän tarinan lopussa. 

 

Päivin tyyliä voisin kuvailla "urbaanin luonnolliseksi". Päivi luo visuaalisesti viimeisen päälle harkittuja tiloja: toimivia tasapainoisia tilaratkaisuja, lämmöllä kutsuvia. Kaunista, kestävää, mutkatonta ja elettävän rentoa. Päivin suunnittelemissa tiloissa asuu lyyrisyys ja harmonia, mikä ulottuu pintaa syvemmälle. Tiloissa sielukin lepää.

Päivi opiskeli sisustusarkkitehtuuria Italiassa asti. Nuorikko veisteli Rooman nupukivikatuja ristiin rastiin - vespalla. 

Päivin tiloja vuosia seurattuani tuntuu, että Päivi todella tutkii ja pohtii tiloja herkällä aistilla kuin filosofi. Hän on aidosti kiinnostunut sekä ihmisistä jotka tilaa käyttävät kuin siitä, että ihmiset tilassa tosiaan aidosti viihtyvät ja voivat hyvin. Esteetikkona hän näkee tilassa muotoja, elementtejä, suhteita, liikettä, kunkin tilan omaa rytmiä ja luo tilasta lopulta kuin maalauksen, kauniin taideteoksen. Tiloissaan jotenkin näkyy se Rooman suurkaupungin syke, minkä nuori Päivi itseensä vuosia Italiassa asuneena imi. Sen, ja pohjoismaisen puhtaan ja yksinkertaisen tyylin yhdistelmä. Niiden dialogi ja sulava kombo tekee Päivin suunnittelemista tiloissa uniikin. Niissä asuu paitsi rauha, hyvyys ja jopa koskettavalla tavalla pysäyttävä kauneus, myös urbaanisti chic- tyyli.

Päivi suosii maanläheisiä tekstuureja ja luonnollisia, orgaanisia ja aidosti ajan kanssa valmistettuja laadukkaita ekologisia materiaaleja. Hän on myös kokeilevan ja tilan historiaa kunnioittavan laboratorio 64LAB perustaja. 64LABin ytimessä on kokonaisvaltaisesti vastuullinen suunnittelu ja toteutus. Löydät Päivin ja kumppaneiden "labran" instagramista. 

Päivi on utelias, ikuinen innostuja ja kiinnostuja. Päiviin voit olla koska tahansa yhteydessä. Hänelle mielipiteiden kuuntelu ja vuoropuhelu on parasta. Toki Päivi on myös designin ja Mum'sin hyvä ystävä. Olemme iloisia saadessamme esitellä Päiviä pari suosikkia Mum'sin valikoimasta.

patsy

 

Photo LInda Svarfar/ Studio Svarte.

 

Ekologiset materiaalit ja ekologisuus ovat Päiville tärkeitä kaikessa mitä hän tekee. Niin työssä kuin elämässä. Päivi poimi Mum'sin valikoimasta sisustuksen suosikkinsa ja hei arvatkaas mitä- villa voitti! 

 

Päivin valinta: Semi Koala seinävaate design Jenni Tuominen:

SEMI Koala Jenni Tuominen wall hanging rug design 6f938775

Päivin valinta: Reliefikudottu Metsä villamatto design Teresa Moorhouse. Värinä syvä metsänvihreä. Saatavana myös luonnonvalkoisena ja lempeän vaaleanharmaana:

Teresa moorhouse forest rug design interior sustainable finnish artek net c32fd407Teresa moorhouse forest rug design finnish net 5e00f463

 

Päivin valinta: Päre villamatto. Paksu ja upottavan pehmeä ekologinen villamatto savunsinisenä kasvivärjättynä versiona. "Kuin tummanpuhuva, jopa sinertävä ukkospilvi", Päivi sanoin. Päivi fanittaa myös muita Mum'sin PÄRE ekoluksusvillaisia, paksuja ja lämpimiä mattoja. Useissa väreissä, kasviväreissä, nimenomaan niin. Kaikki Mum'sit valmistuvat lähituotantona. Nämäkin kaikki Päivin valinnat. Villat paikallisista lampaista, jotka laiduntavat vapaana. Jos kiinnostaa, niin voit lukea lähituotannostamme lisää TÄÄLLÄ.

PARE rug SMOKEY GREY MIX Design light Grey mix Finnish MUMs white on brownmix 170x240cm 18ce517e

Kiitos Päivi, ystäväiseni! <3

t. Outi Mum'sista. :)