fbpx
Kirjoitettu 30.08.2021

SOFT WALK by Stefan Nilsson – Reilun designin villamattokokoelma

Nyt esitellään jotain spesiaalia! Uusi upea mattokokoelma lanseerataan Tukholmassa Designgallerietin näyttelyssä 14.-28.3.2018.

Käsintehtyjen villamattojen kokoelma on pohjoismaista designia ja syntynyt ruotsalaisen trendigurun Stefan Nilssonin ja Mum’sin yhteistyönä. Matot ovat Stefan Nilssonin suunnittelemia ja Mum’sin valmistamia.

Soft Walk -kokoelman suunnittelija Stefan Nilsson on kuuluisa ruotsalainen trendiasiantuntija, joka tunnetaan myös nimellä Trend Stefan. Hän on alansa guru, joka etsii mm. sisustukseen, muotoiluun, muotiin ja ruokaan liittyviä uusia trendejä ja ilmiöitä. Stefan Nilsson vastaa Tukholmassa vuosittain järjestettävästä tapahtumasta Stora Trenddagen, johon designyrittäjät, muotoilijat, median edustajat ja kaikki asiasta kiinnostuneet saapuvat kuulemaan tulevan kauden tärkeimmistä trendeistä.

Stefan Nilsson on myös Tukholmassa sijaitsevan Designgallerietin perustaja. Vuodesta 2008 Designgallerietissa on järjestetty ruotsalaisia ja kansainvälisiä, nuorten suunnittelijoiden ja arvostettujen designyritysten muodin, sisustuksen, teollisen muotoilun, graafisen suunnittelun ja käsitöiden näyttelyjä. Kymmenen toimintavuoden jälkeen Designgalleriet on muuttamassa näyttelytoimintaansa enemmän pop up -tyyppiseksi.

Ja nyt Designgallerietissa lanseerataan Soft Walk mattokokoelma.

Soft Walk on kokoelma kestävällä tavalla tuotettuja designmattoja, jotka viestivät asennetta. Stefan Nilssonin mukaan inspiraatio nimeen tulee urbaaneista ilmaisuista ja rohkeudesta, mutta myös rentoutumisesta ja kävelemisestä pehmeästi. Kokoelman nimi kuvastaa villamattojen pehmeää materiaalia, mutta sen takana on myös syvempi merkitys, joka viittaa nuoriso- ja HLBTQ-kulttuureihin.

Kokoelma sisältää kolme erilaista mattoa, jotka muodostuvat sanoista: swag, bruh ja gurl. Sanoissa käytetty typografia on retro, graafinen ja 70-luvun tyylinen, suunniteltu tarkoituksena saada aikaan mielleyhtymiä diskoon, hauskuuteen ja huolettomaan asenteeseen.

Swag tarkoittaa kävelemistä tyylikkäällä itsevarmuudella. Sanan alkuperä löytyy 60-luvulta ja silloin järjestetyistä HLBTQ-tapahtumista. Se tarkoittaa myös lyhennettä sanoista Secretly We Are Gay. (Suomennos Stefan Nilssonin kuvauksesta.)

Bruh on sana, jolla kutsutaan ystävää tuttavallisesti. Sillä on myös ironinen merkitys, jos jokin on ilmeisesti niin. Päivänselvästi. (Suomennos Stefan Nilssonin kuvauksesta.)

Gurl on ilmaisu, jolla kutsutaan tyttöystävää, sukupuolesta riippumatta… Alun perin sanaa käytettiin transvestiittien keskuudessa. Se oli tarkoituksellisesti kirjoitettu muoto sanasta ”girl” kuten transvestiititkin ilmentävät tyttöjen moninaisuutta. (Suomennos Stefan Nilssonin kuvauksesta.)

Kokoelman mattoja on mahdollista tilata myös uniikkeina versioina valitsemallaan sanalla tai vaikkapa omalla nimellä. Matot ovat käsintehtyjä, eettisesti ja vastuullisesti valmistettuja. Ja jokainen tuote on tekijänsä signeeraama kuten kaikki Mum’sin matot.

Tämä värikäs mattokokoelma on kerta kaikkiaan ihastuttava ja iloinen. Kokoelma sisältää myös minimatoja, tyynynpäällisiä ja laukkuja. Tyylikästä pohjoismaista designia, joka saa hymyilemään.

Valokuvat: Stefan Nilsson & team

Kirjoittaja: Henna/ MUM's