fbpx
Kirjoitettu 27.08.2021

Sydämiä ja symboliikkaa. Ricardo Cavolo.

Leiskuvia rakkaus-sydämiä, valuvia kyyneleitä, kasvoja toistensa lähellä, ruusuja, oudon talismaanisia silmiä, lintuja siipinen. Niistä on maailmankuulun espanjalaisen kuvittaja ja designer Ricardo Cavolon uniikki ja vahva kuvataide tehty.

Wallhanging home interior Ricardo Cavolo Outi Puro  Designers Ricardo Cavolo low LOVE rug handknotted solmittu villamatto Ricardo Cavolo illlustrator interior carpet textile art taidekäsityö taide villamato solmittu eettinen eco ethical mums web

Ricardo Cavolo (1982) on yksi Espanjan tunnetuimmista kuvittajista. Hänen töitään on esielty gallerioissa ympäri maailmaa, vaan vuosi 2010 ol käännekohta, kun Cirque Du Soleil valitsi Ricardon työskentelemään yheen taideprojekteistaan. Tuottelias taiteilija on tehnyt kuvituksia paitsi  tuotantoyhtiöille ja musiikkibisnekselle, myös julkaissut omia kirjoja.

Vuonna 2012 hänet palkittiin parhaasta kansisuunnittelusta Yorokobu lehdelle. Ricardo on kuvittanut useia eri kampanjoita brändeille kuten  Nike, Converse, Dockers, Levi's ja myös Futbol Club Barcelonalle. Hänen seinämaalauksiaan löytyy myös Urban Outfittersin myymälöistä ympäri maailmaa, Cirque du Soleilisa ja Montrealin lentokentältä.  Mum'sille suunnittelemansa kuvitukseen Ricardo pyysi inspiraatiosanoja ja suunnitteli meille teoksen kahtena värinä: monivärisenä ja mustavalkoisena. Nimeksi tuli Rakkaus.

Enigma Pipana Ricardo cavolo interior home sustainable design jennirope mums rug matto villa cushion tyyny ryijy wallrugRicardo Cavolo closeup matto design art illustration textile ethical finnish mums tyyny web RIcardo Cavolo wallrug blackandwhite bw mustavalkoinen rug matto illustration LOVE Rakkaus design contemporary colourful heart webRicardo Cavolo BIRD 2 cushion design art illustration textile ethical finnish mums tyyny web

Jokainen Rakkaus on ainutlaatuinen- niinkuin rakkaus on, vaan myös siksi, että jokaisen Ricardon sarjaan kuuluvan maton, tyynyn tai ryijyn takana on ihminen ja perinteinen käsityötaito. Pienet vaihtelevuudet kädenjäljessä tekevät teoksesta uniikin ja jokainen teos on signeerattu. Matto on solmittu laadukkaimmalla mahdollisella tekniikalla, jossa villa on lisäksi käsityönä leikattu matalaksi, jotta kuvio tulee paremmin matossa esiin. Matto on kuitenkin pehmeä ja raskas, vaan matalana villa ei juuri lähdetä edes "villanöyhtää". Mattoa valmistetaan myös uniikkeina kokoina. 

Ricardo Cavolo carpet rug design art illustration textile ethical finnish mums web